A barátnőm új kocsijába

Az ember a családját nem tudja megválasztani, a barátait viszont igen, tartja a mondás, ám én nagyon sokszor azt gondolom, hogy bizony ez sem feltétlen állja meg a helyét, mert az én barátaim néha nem tudom hogy mit keresnek az életemben. Egyrészt iszonyatosan különbözők vagyunk egymástól néhányukkal, másrészt pedig ketten közülük egészen egyszerűen az őrületbe tudnak kergetni néha. Hihetetlen makacsok és nemtörődömök tudnak lenni ők ketten, és persze nem csak engem, hanem néha az egész baráti társaságot.

Az egyikük például gps segítsége nélkül inkább ne is induljon el sehová, mert biztosan nem fog odatalálni, ez garantált. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen én is ugyanilyen típus vagyok, és igazság szerint mindenhova a telefonom segítségével megyek, még gyalogosan is, nem hogy autóval, azonban már vagy háromszor megbeszéltem vele, hogy kell egy autós telefontartó a kocsijába, mert egészen egyszerűen balesetveszélyes ahogy vezet. A telefonját ugyanis nem egy tartóba teszi, hanem odanyomja a műszerfalhoz, hogy éppen megáll a telefon, azonban amikor egy nagyobb gödörbe belemegy, vagy erőteljesebben fékez, akkor jobb esetben az ölébe esik a telefon, rosszabb esetben pedig az ülése alá vagy mellé, amit nyilván menet közben kezd előszedni, hiszen fogalma sincs merre kell menni.

Nekem pedig ebből egyszer csak elegem lett és rendeltem neki a baseusshop.hu oldalról egy autós telefontartót, és amíg egyszer beszállt a kocsiba és elpakolt mindent be is szereltem neki. Mondanom sem kell, hogy ezerszer elmondta, hogy nem kellett volna, és hogy ő nem szereti az autós tartókat, azonban azóta is előszeretettel használja és láthatóan élezi hogy biztonságosan tudja nézni a telefonját. Beismerni ezt azonban sosem fogja. Mondjuk őt már így fogadtuk el és így is szeretjük.